16

nov

Eten Natuur & milieu

Broodbak-workshops in november

Hoeve Biesland

Bieslandseweg 1 / Start: 10:30 uur

Geniet van broodrecepten uit alle windstreken, maar wel gewoon lekker gebakken in je eigen oven thuis. Brioche, foccacia en stokbrood...

Bij Hoeve Biesland krijg je als beginnend broodbakker een uniek inkijkje in onze biologische bakkerij. Bakker Jan Bronswijk is een ware brood-autoriteit in de regio. Hij stond aan de wieg van de biologische bakkerij van Hoeve Biesland, en heeft voor deze workshop alle tips op een rijtje gezet.

Tijdens de workshops komen alle essentiële aspecten van het broodbakken voorbij. Je krijgt niet zomaar een ‘recept’, maar je leert de hele wetenschap die schuilgaat achter brood bakken. Je leert over het graan, het gistingsproces, het kneden, het rijsproces, de invloed van deegtemperatuur en niet te vergeten het (af)bakken zelf. Je steekt je handen uit de mouwen, en terwijl je bezig bent geeft Jan verdiepende uitleg.

We starten ‘s ochtend om 10.30 met een kopje koffie, thee en wat lekkers. We krijgen ‘s middags een boerenlunch, die eten we in de kantine met uitzicht op onze weilanden. Om 16.00 zijn we uitgepakt, en ga jij met een grote tas stokbrood en een berg kennis naar huis!

Zaterdag 16 november: workshop luxe broodrecepten. Meer info en aanmelden via: hoevebiesland.nl/event/workshop-luxe-broodrecepten-5/

Zaterdag 23 november: workshop stokbroden. Meer info en aanmelden via: hoevebiesland.nl/event/workshop-stokbroden-3/

MEER ACTIVITEITEN BIJ Hoeve Biesland

Boerenspreekuur

Hoeve Biesland